IK, STA

 |  Politika

Zadnja anketa: SDS pred SMC in ZL, ki sta že skoraj izenačeni

Podpora vladi je maja upadla na 28,5 odstotka vprašanih, 56,6 odstotka ljudi pa meni, da ekipa Mira Cerarja dela slabo, kažejo rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za televizijo Pop TV opravila agencija Mediana Pulse. Če bi bile volitve danes, bi s slabimi 13 odstotki glasov zmagala SDS, ki je daleč pred SMC s 4,6-odstotno podporo, na tretjem mestu pa je s 4,5 odstotki Združena levica (ZL). Bo slednja po priljubljenosti kmalu postala druga stranka v državi?

Na četrtem mestu je SD s 4,4 odstotka, sledita NSi, ki bi dobila 3,7 odstotka glasov, in DeSUS s 3,1 odstotka.

27,9 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrali, 19,4 odstotka jih ne bi izbralo nobene od obstoječih strank, 12,7 odstotka anketirancev pa se volitev ne bi udeležilo.

Med politiki najbolj priljubljen ostaja predsednik države Borut Pahor. Druga je evropska komisarka Violeta Bulc, sledi pa evropska poslanka Tanja Fajon. Agencija Mediana Pulse je anketo izvedla na vzorcu 708 ljudi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.