Klemen Košak

 |  Mladina 24  |  Politika

Hvala lepa!

Cerar napovedal lažje odpuščanje

»Prožno-varni« Miro Cerar

»Prožno-varni« Miro Cerar
© Uroš Abram

Miro Cerar je v odgovoru Mateju Toninu iz NSi naštel, katere reforme bo vlada še pripravila v drugi polovici mandata. Med drugim je napovedal, da bo ministrica za delo Anja Kopač Mrak vladi poslala spremembe delovnopravne zakonodaje, ki naj bi povečala »prožno varnost« delavcev. »Zelo pomembno je, da pomagamo gospodarstvu in delavcem tako, da lahko delodajalec tistim, ki slabo delajo, ki so, po domače rečeno, leni ali pa neodgovorni, na hitro reče hvala lepa, jih odslovi,« je pojasnil premier. Hkrati naj bi po spremembah država »tistim dobrim delavcem, tistim, ki iščejo zaposlitev, ki so v stiski, z dodatnimi spodbudami in ukrepi omogočila, da bodo prej prišli do dela in da bodo še bolje zavarovani v svojih delovnopravnih statusih, ali pa v situaciji, ko bodo brez dela.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.