IK, STA

 |  Svet

Papež želi, da se Cerkev opraviči homoseksualcem, revnim, izkoriščanim ženskam in otrokom

Papež Frančišek

Papež Frančišek
© WikiCommons

Papež Frančišek je na poti iz Armenije v Rim povedal, da kristjani dolgujejo opravičilo homoseksualcem in vsem drugim, ki jih je Cerkev žalila ali izkoriščala. Pojasnil je, da s Cerkvijo mislil na kristjane, saj je "cerkev sveta, vsi ljudje pa smo grešni". 

"Cerkev so mora opravičiti ne le homoseksualcem, ampak tudi revnim, izkoriščanim ženskam, otrokom, ki se izkoriščajo za delo in ker je blagoslovila številna orožja," je papež odgovoril na vprašanje, ali bi se morala Cerkev opravičiti homoseksualcem in ali kristjani nosijo del krivde za sovraštvo do homoseksualcev, ki se izraža s pokoli, kot je bil zadnji v ameriškem Orlandu.

Papež Frančišek je dejal, da katekizem katoliške cerkve govori proti diskriminaciji in za spoštovanje homoseksualcev. "Oseba, ki je dobre volje in išče boga, ima določeno stanje in kdo smo mi, da sodimo?" je povedal na letalu iz Armenije, kjer je razjezil Turčijo, ko je pokol Armencev med prvo svetovno vojno označil za genocid.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.