Uredništvo

 |  Kultura

Črno beli svet Tomaža Lavriča

© Tomaž Lavrič

Nocoj ob 21. uri bo v Pritličju odprtje razstave Mladininega ilustratorja in avtorja Diareje Tomaža Lavriča. Dogodek bo potekal v okviru cikla razstav slovenskih stripovskih mojstrov. 

"Ker so Tomota z veliko pregledno razstavo počastili že minulo jesen v Cankarjevem domu, se bo naš izbor originalov osredotočil predvsem na vizualno najbolj slastne in redko videne klasike iz TBC-jeve dolge kariere: v prvi sobi boste tako lahko občudovali izrazito grafične, na močnih črno belih kontrastih grajene table iz stripov, kot so Ratman, Glista na begu, Mirjana in Azzardo d'Amore (pri čemer sta zadnja dva poslastici, ki ju javno ni bilo videti že vse od originalne objave v Mladini pred dvemi desetletji), v drugi, pri šanku, pa redke ročno barvane naslovnice izdelane za Mladino v zgodnjih devetdesetih in s tropom pozabljenih špolitikov v glavnih vlogah," so zapisali organizatorji. 

Novembra je o Tomažu Lavriču v Mladini pisala tudi Vanja Pirc. In sicer takrat, ko ga je končno priznala tudi država. Tista država, ki ji sam v svojih delih že več desetletij nastavlja ogledalo in ji vztrajno dopoveduje, da govori eno in dela drugo. Prispevek si lahko v celoti preberete tu. 

Več o dogodku tu

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.