IK, STA

 |  Svet

V samomorilskem napadu na letališču v Istanbulu najmanj 10 mrtvih in okoli 60 ranjenih

V samomorilskem napadu na najbolj prometnem turškem letališču Atatürk v Istanbulu je bilo danes zvečer ubitih najmanj deset ljudi, je sporočil turški pravosodni minister Bekir Bozdag. Mediji so pred tem poročali o najmanj 60 ranjenih. Bozdag je dodal, da je šlo za samomorilski napad dveh teroristov na enem od terminalov tega mednarodnega letališča.

Po poročanju agencije Reuters sta napadalca eksploziv aktivirala pred rentgensko kontrolo na letališču. Na letališče je kmalu po eksplozijah prispelo več deset reševalnih vozil, policisti pa so območje nato zaprli. 

Proti Carigradu je ob 20.03 z ljubljanskega letališča poletelo letalo letalske družbe Turkish Airlines. Kot so za MMC povedali na Aerodromu Ljubljana, bi moralo letalo na letališču Atatürk pristati ob 23.20 po lokalnem času, zaenkrat pa nimajo nobenih informacij glede leta.

Reuters poroča, da bodo vsem letalom, namenjenim v Carigrad, ki so že v zraku, dovolili pristati na letališču Atatürk do 00.10 po lokalnem času. Po eksplozijah so bili vsi leti z letališča odpovedani.

Turistične točke v Istanbulu so bile letos že večkrat tarče napadov, ki so jih izvedli skrajneži Islamske države in kurdski skrajneži. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.