Ana Roš kot zvezdnica v ameriški kuharski seriji

Samouka mojstrica navdušuje Ameriko in promovira Slovenijo

Samouka mojstrica navdušuje Ameriko in promovira Slovenijo
© Netflix

Televizijski program leta 2016 je videti nekako takole – na eni strani so resničnostni šovi kova Big Brother in šovi talentov v slogu X Factorja, na drugi pa oddaje o velikih, bleščečih domovanjih ter ne nazadnje kuharske oddaje. Sploh slednje so pravi hit, čeprav vse seveda niso kakovostne. Med tiste, ki vendarle izstopajo, lahko poleg kakšne redke domače izjeme uvrstimo kar nekaj oddaj tuje produkcije. Denimo oddaje svetovnega kulinaričnega potepina Anthonyja Bourdaina. Ali pa ameriško dokumentarno serijo Chef’s Table (Chefova miza), ki jo lahko od 27. maja spremljamo na televiziji Netflix in v kateri vsakič predstavijo portret svetovno priznanega chefa. To je že druga sezona, za slovenske gledalce pa je zanimivejša predvsem zato, ker je ena od šestih nastopajočih »naša« Ana Roš iz Hiše Franko. Poleg tega je edina ženska chefinja v tej oddaji.

Roševa je bila Netflixu, ki ga je mogoče spremljati skoraj po vsem svetu, zanimiva predvsem zaradi neformalnega kulinaričnega znanja, saj je čisti kuharski samouk, v napovedniku jo opevajo kot eno od najboljših evropskih chefov 21. stoletja, hkrati pa se sprašujejo, od kod prihaja njena genialnost.

Več

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.