Damjana Kolar

 |  Kultura

Začenja se Trnfest

NeSeBat

NeSeBat

Na letnem odru KUD France Prešeren bo od 3. do 27. avgusta potekal 25. festival Trnfest, ki bo popestril poletno dogajanje v Ljubljani in ponudil program za obiskovalce vseh starosti. Poleg koncertov se bodo zvrstili tradicionalni stand-up večeri in Impro maraton, razstave, gledališke predstave, filmske projekcije, DJ program, pripravili pa bodo tudi ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke. Festival bo v zadnjem tednu popestrila Emonska promenada, ki je namenjena mlajšim obiskovalcem.

Festival bo 3. avgusta ob 19.00 odprla fotografska razstava Urške Boljkovac z naslovom Made in Yugoslavia, ob 21.00 pa bo sledil koncert raperja Nipkeja in njegove zasedbe The Nipples. V naslednjih dneh se med drugim obetajo še nastopi Ksenije Jus, Leona Matka, Janija Kovačiča, Gorana Bojčevskega in zasedb Lynch, Haiku Garden, NeSeBat, Baby Blue Gun. 

7wNPJJoIzP4

7ilQ5UUvqpY

hwnmkO6vSHU

KUD France Prešeren od leta 2013 ni več podprt z mestnimi ali državnimi subvencijami, zato mu pri organizaciji Trnfesta pomagajo soorganizatorji iz Ustanove nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon ter ustvarjalci, ki so se tudi letos za nastop odpovedali honorarju.

Podrobnejši program si lahko ogledate na tej povezavi

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.