IK, STA

 |  Kultura

Prince posthumno odpira svoj dom

Prince

Prince
© Nicolas Genin / Flickr

Princeovo posestvo Paisley Park bodo 6. oktobra, pol leta po njegovi smrti, odprli za javnost. Po besedah glasbenikove sestre Tyke Nelson si je tudi on to vselej želel. Prince naj bi aprila umrl zaradi prevelikega odmerka opioidov, pred dnevi pa so se pojavila namigovanja, da je zaužil ponarejena protibolečinska zdravila.

Paisley Park je 65.000 kvadratnih metrov veliko posestvo v Minneapolisu. Od 6. oktobra bodo v parku organizirani javni ogledi. Za časa Princeovega življenja si je posestvo po besedah Tyke Nelson ogledalo le nekaj sto ljudi. "Po novem bodo imeli njegovi številni oboževalci iz vsega sveta možnost vstopiti na ta čudoviti kraj in spoznati Princeov svet," je dodala.

V sklopu vodenih ogledov bodo obiskovalcem med drugim pokazali studie, kjer je Prince snemal svoje skladbe ter oder, na katerem je vadil za turneje in prirejal zasebne koncerte. Vstopnice bodo stale 38,5 ameriških dolarjev, organizirali pa bodo tudi ekskluzivne oglede za manjše skupine ljudi, navaja britanski BBC.

Načrte pa mora potrditi tudi mestna oblast; njeni predstavniki se bodo sestali 20. septembra.

Za projektom stoji podjetje, ki bdi tudi nad posestvom Graceland, ki je bilo last pokojnega kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja. Graceland si je po odprtju za javnost leta 1982 do danes ogledalo že 20 milijonov obiskovalcev, v zadnjih letih pa ga letno obišče 600.000 ljudi.

Prince je umrl prav v dvigalu, ki se nahaja znotraj Paisley Parka. Testi so kmalu po njegovi smrti pokazali, da je bil zanj usoden prevelik odmerek opioidov, natančneje fentanila.

Pretekli teden so številni mediji poročali, da je glasbenik zaužil ponarejena protibolečinska zdravila, ki naj bi vsebovala močnejše učinkovine od tistih, ki so jih glasbeniku predpisali. Na škatlici tablet, ki so jih našli v Princeovi vili, je bilo navedeno, da zdravilo vsebuje hidrokodon, v resnici pa je bil v tabletah fentanil, za katerega pevec ni imel zdravniškega recepta.

O preminulem glasbeniku si lahko preberete tudi:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.