Boštjan Napotnik  |  foto: Boštjan Napotnik

 |  Mladina 36  |  Konzum

Delna modernizacija

Pri Gorjancu, Brezovica

  • ocena: 2 / 5

Svinjska rebra

Svinjska rebra

Gostilna pri Gorjancu
Tržaška 330, Brezovica pri Ljubljani
Tel.: 01 423 11 11
Pri Gorjancu strežejo vsak dan od 11. ure; od ponedeljka do sobote končajo ob 22., ob nedeljah in praznikih pa ob 17. uri.

Ambient:
ne čisto posrečen dualizem, v katerem se stari opaži, lesene klopi in lončene peči mešajo z modernimi usnjenimi stoli in kakor dizajnerskim posodjem

Napitki:
dovolj spodobna odprta vina (beli Verusov cuvee celo zelo všečen) in za prgišče buteljk, tudi na kozarec

Dostopnost:
avtocesta je blizu, parkirnih mest je dovolj, objekt je pritličen, tako da ni nobenih resnih zaprek

Fino:
morski list
hruškova pita

Ne tako fino:
biftek s tartufi
jurčki z jajcem

Predjedi stanejo približno 7 evrov, biftek s tartufi 24, pečena rebrca 10, morski list 18, priloge okrog 3, sladice pa 3,5 evra.

»Skrajni čas, da spet premeljemo kaj domačega!« se je zadovoljno namuznil domačijsko obloženim mizam naklonjeni svetnik Konzumovega inšpektorata, ko je na planu po nizu uličnih, ribarskih, laških in novonordijskih nabiranj gostinskih vtisov zapazil obisk enega od najtrdneje stoječih stebrov klasične obljubljanske gostinske ponudbe, ob avtocesti na Brezovici delujoče birtije Pri Gorjancu. Ta je sicer pred leti ob matični enoti postavila še dizajnerski hotel, a gostinsko ponudbo v njem omejila na nekakšne klubske večere in glavni del kuharije zadržala v Ljubljančanom dobro znanih ponudbenih okvirih. Je pa res, da diskrepanca med moderno opremo (temen tlak in usnjeni stoli, dizajnerske tapiserije ter nenavadno prirezani in formatirani krožniki) in klasično (malo)meščansko košto prejšnjega stoletja v glavi naključnega obiskovalca ustvarja precej moteč potujitveni učinek: rezine s čebulo potresene in okisane hladne govedine na podolgovatem pravokotnem krožniku z dizajnersko črko G ali v postrani prirezano, z isto črko zacahnano bovlo nalit ričet so gostinski ekvivalent podkovanega ledrastega gojzarja na žametnih tleh kakšne imenitne novogradnje. Pri čemer ne gre zanemariti, da sta bila oba – govedina zaradi mehkobe in sočnosti, ričet pa zavoljo fine, iz dimljenega kosa svinjine izlužene arome – med boljšimi rečmi, ki smo jih oni večer poskusili v dobro obiskanem lokalu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: