IK, STA

 |  Politika

RTV ostala brez novega generalnega direktorja

Programski svet RTV Slovenija na včerajšnji za javnost zaprti seji ni izvolil novega generalnega direktorja, saj nobeden od treh kandidatov ni zbral zadostne podpore.

Brez zadostne podpore je ostal tudi zdajšnji v.d. generalnega direktorja RTV Slovenija Marko Filli

Brez zadostne podpore je ostal tudi zdajšnji v.d. generalnega direktorja RTV Slovenija Marko Filli
© Borut Krajnc

Programski svet RTV Slovenija je izbiral med zdajšnjim v. d. generalnega direktorja Markom Fillijem, nekdanjim vodjem produkcije Televizije Slovenija Igorjem Rozmanom in nekdanjim kulturnim ministrom Urošem Grilcem. Nikomur od njih ni uspelo dobiti zadostne podpore. 

Za izvolitev na direktorsko mesto bi moral kateri od treh kandidatov zbrati najmanj 15 glasov, kar pa se tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo. Predsednik sveta Miran Zupanič je za STA pojasnil, da so se svetniki odločili za vnovičen razpis, čeprav so imeli tudi možnost, da bi glasovanje ponovili čez 14 dni.

V zadnjem glasovalnem krogu so se svetniki izrekali zgolj o Filliju, saj je v prejšnjih krogih zbral največ podpore, a mu tudi niso namenili dovolj glasov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.