Izak Košir

 |  Politika

Filli se umika iz tekme za generalnega direktorja RTV Slovenija

Ob 15. uri bodo programski svetniki RTV Slovenija izbirali novega generalnega direktorja

Marko Filli

Marko Filli
© Uroš Abram

"Pride trenutek, ko mora človek narediti korak nazaj. Se umakniti. Povedati, da se ne gre več ... Strah? Ne. Modrost." je na svojem profilu na Facebooku zapisal zaenkrat še aktualni generalni direktor RTV Slovenija in s tem sporočil, da se ne bo potegoval za vnovičen mandat. Vsi indici zdaj kažejo na to, da bo novi šef nacionalke postal nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTV za poslovno področje Igor Kadunc

Če bi se zgodilo, da Kadunc ne bi zbral potrebne večine, bi morali izvesti že tretji razpis za generalnega direktorja v pol leta in imenovati novega vršilca dolžnosti. Po informacijah spletnega portala Siol, je predsednik programskega sveta RTV Miran Zupanič že napovedal, da bo imel "na zalogi" več imen, o katerih bodo svetniki glasovali za funkcijo vršilca dolžnosti. Omenjajo Miho Lamprehta, direktorja Radia Slovenije, nekdanjega generalnega direktorja RTV Janeza Čadeža in tudi celo Mirana Zupaniča.

Programski svetniki RTV Slovenija bodo novega generalnega direktorja izbirali danes ob 15. uri, za izvolitev na mesto generalnega direktorja nacionalne mora kandidat v 29-članskem programskem svetu zbrati najmanj 15 glasov, kar se ob prejšnjem razpisu tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo.

Neposreden prenos seje programskega sveta boste ob 15. uri lahko spremljali na spletnem portalu nacionalne televizije.

Sporočilo Marka Fillija na Facebooku, da se umika iz tekme za vnovično izvolitev na položaj generalnega direktorja RTV Slovenija

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.