MLADINA Trgovina

Vasja Jager

19. 5. 2017  |  Mladina 20  |  Politika

In ko se bo Agrokor zlomil?

Kolaps živilskega velikana je priložnost, da Mercator znova preide v slovensko last. Interes za to obstaja, prav tako tudi številne dileme.

Lani so bile težave s slovnico zanemarljive, letos se bo treba težav lotiti z odvezanimi očmi.

Lani so bile težave s slovnico zanemarljive, letos se bo treba težav lotiti z odvezanimi očmi.
© Borut Krajnc

Skupina Agrokor je pred zlomom. Kaj to pomeni za njegovih 64 tisoč zaposlenih po vsem Balkanu? Med njimi so tudi delavke in delavci v nekoč največji slovenski trgovski skupini Mercator, ki s tesnobo spremljajo agonijo hrvaškega lastnika. Dvanajst let po nespametni, politikantski privatizaciji »najboljšega soseda« in tri leta po njegovi prodaji Agrokorju se uresničujejo pesimistične napovedi o upadanju števila zaposlenih in pretresih v slovenski verigi oskrbe s hrano. A težave hrvaške skupine so lahko svojevrstna priložnost, da Mercator znova preide v slovensko last. Interes za to obstaja, prav tako tudi številne dileme.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.