Uredništvo

 |  Politika

Petletna zaporna kazen za Igorja Bavčarja? 

Višji sodniki po neuradnih informacijah potrdili obsodilno sodbo za Bavčarja in brata Sušinski v zadevi Istrabenz

Igor Bavčar odhaja s sodišča, potem ko je vrhovno sodišče zadevo Istrabenz razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje

Igor Bavčar odhaja s sodišča, potem ko je vrhovno sodišče zadevo Istrabenz razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje
© Matej Pušnik

Ljubljansko višje sodišče je sodni spis skupaj z drugostopenjsko sodno odločbo proti obdolženim Igorju Bavčarju ter Kristjanu in Nastji Sušinskemu v zadevi Istrabenz poslalo na okrožno sodišče. Kot poroča Radio Slovenija je višje sodišče vsaj za Bavčarja potrdilo obsodbo na zaporno kazen. Po poročanju časnika Večer pa je v zadevi Istrabenz potrdilo tudi obsodilno sodbo za Kristjana in Nastjo Sušinskega.

Bavčar je bil v prvotni sodbi julija 2013 zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora. Trojici sicer sodijo zaradi domnevnih kaznivih dejanj leta 2007 ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško prodala najprej hčerinski družbi Plinfin za 23 milijonov evrov. Nato je pivovarna prodala Plinfin za vsega 7500 evrov Sportini, ta pa 1. oktobra 2007 za 24,9 milijona Microtrustu v lasti Nastje Sušinskega. Istega dne je Microtrust prodal Istrabenzov paket Pom-Investu za 49,2 milijona evrov in s tem zaslužil 24,3 milijona evrov.

Zadeva Istrabenz bo sicer zastarala zelo kmalu, in sicer 16. junija. 

Preberite si še:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.