Vojna napoved planetu

Donald Trump najbolj uživa v vojnih napovedih, v tem, da ruši red, kvari igro in moti status quo 

© Tomaž Lavrič

Ste si že ogledali prve epizode nove serije Twin Peaks? Nadrealistična, ne. Toda v primerjavi s Trumpom izgleda povsem realistično. Komaj ga dohaja. Serija Twin Peaks ni linearna – tudi Trump je povsem nelinearen. V seriji Twin Peaks nikoli ne veš, kaj točno se dogaja – Trumpa je prav tako izredno težko razumeti. Agent Cooper ima doppelgängerja, ki počne grozne reči – Trump ima doppelgängerja, ki tvita grozne reči. Kdor misli, da ga v seriji Twin Peaks čaka lahka zabava, se moti – kot so se zmotili tisti, ki so mislili, da jih pri Trumpu čaka lahka zabava. V seriji Twin Peaks je vse polno alternativnih časovnic – pri Trumpu je vse polno alternativnih dejstev. Serija Twin Peaks je konspirološki raj – Trump tudi. V seriji Twin Peaks mrgoli očetov, ki fantazirajo o svojih hčerkah, in starejših moških, ki zasužnjujejo precej mlajše ženske – ne recite, da ob tem ne dobite asociacije na Trumpa (»Ne vem, kaj je pri Trumpu bolj zaskrbljujoče: to, da verjame, kar govori, ali to, da ima stanovanje zapečateno. Verjetno je zasačil Melanio, ki je skušala pobegniti,« se je pred časom pošalil Seth Meyers). Twin Peaks izgleda kot serija o patriarhu, ki se mu je zmešalo – dobra metafora Trumpove Bele hiše. David Lynch rad šokira – Trump tudi. Lynch skuša iz bukoličnega mesteca Twin Peaks iztisniti maksimum – Trump skuša maksimum iztisniti iz Bele hiše. Lynch ljubi transcendentalno meditacijo, ker odpravlja vse negativnosti – Trump je izumil antitranscendentalno meditacijo, ki ustvarja vse možne negativnosti. Že vse od originalne serije Twin Peaks vemo, kdo je umoril Lauro Palmer – Trump nam je še razkril, kdo jo je zgrabil za »pičko«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.