Saša Eržen

 |  Mladina 28  |  Kultura  |  Hudo

Joga ob pivu

Nova svetovna modna muha

© arhiv Mladine

Izvajanje različnih položajev joge in steklenica, kozarec ali pločevinka piva gresta lahko z roko v roki, trdijo zagovorniki joge ob pivu, izvorno beer yoga. Časovne in prostorske koordinate njenih začetkov segajo v leto 2014 na Burning man festival v Nevadi, od tam se je zamisel prenesla v Nemčijo, v zadnjih dveh letih pa so jo preizkusili tudi v številnih drugih državah po svetu. V Londonu so jo prakticirali celo v pubu, ponekod drugod v mikropivovarnah. Pri nas so jo pred štirimi meseci ponudili v Mariboru, po tem ko jo je že v začetku leta premierno izvedla ekipa ene od radijskih postaj. Raztezanje, iskanje notranjega miru in ravnovesja in sproščanje s pomočjo asan ob spremljavi piva dobijo dodatne razsežnosti, ugotavljajo organizatorji in tudi uporabniki. Kljub radosti ob pitju piva in osredotočenosti ob jogi, ali ravno zaradi njiju, gresta pivo in joga, vsaj kar se tiče redne prakse, skupaj približno toliko kot pivo in cvetje. Verjetno zato praviloma tudi obstaja omejitev porabe alkohola med jogo na steklenico piva ali dve. Kot družabna aktivnost pa je jogiranje ob steklenici piva nedvomno zabavno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.