Saša Eržen

 |  Mladina 37  |  Kultura  |  Hudo

Pivoodporne adidaske

Impregnirane za Oktoberfest

© arhiv Mladine

V soboto, 16. septembra, bo točno opoldne münchenski župan Dieter Reiter razdevičil sodček piva in s tem odprl znameniti Oktoberfest, že 184. po vrsti. Dobra dva tedna, ko se bodo v bavarski prestolnici še bolj kot običajno dvigovali pivski vrčki, so v tvrdki Adidas letos obeležili s posebno različico superg, izdelanih v Nemčiji. Njihova barva in ornament na peti se ujemata s tradicionalnimi irharicami, notranjost pa krasi rdeče-bel karirasti vzorec, kot ga je mogoče srečati na srajcah in gostilniških prtih. Posebni model usnjenih superg iz serije München poleg treh značilnih črt krasi napis Prost, kar v nemščini pomeni »Na zdravje!«. A bistvo, zaradi katerega so obuvalo okronali za oktoberfestovsko, je očem nevidno. Gre za verjetno edine uradno pivoodporne čevlje, premazane s posebnim premazom, ki naj bi jih zaščitil pred pivom in bruhci, domnevamo pa, da tudi pred dežjem, pljunki in urinom. V enem tednu razprodane superge, ki bi jih nemara še najbolj potrebovale natakarice, so bile očitno namenjene le obiskovalcem Oktoberfesta, ne pa tudi obiskovalkam, saj so bile na voljo le v moških velikostih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.