Uredništvo

 |  Družba

Že imate dvojno praznično številko Mladine?

Novoletna izdaja Mladine na kar 120 straneh

Dvojna praznična številka Mladine je že naprodaj pri vašem najbližjem prodajalcu, lahko pa jo naročite in preberete tudi na spletu. Pretekle številke Mladin lahko prelistate v našem spletnem arhivu. Če vas zanimajo naše posebne izdaje, pa obiščite Mladinino spletno trgovino

Dvojna praznična številka se razprostira 120 straneh! In kaj vse si lahko preberete ...

– Osebnost leta: Goran Dragić. Kapetan slovenske košarkarske reprezentance, ki je zmagala na evropskem prvenstvu in pokazala, zakaj je različnost pomembna. Piše Jure Trampuš.

– Intervju: Pater Karel Gržan, duhovnik in doktor literarnih ved. "Naj se naše hinavščine bog usmili." Sprašuje Borut Mekina.

– »Nekaterih stvari ni mogoče ukalupiti ali določiti s paragrafi. Če bi znal točno povedati, zakaj ljubiš svojo ženo, bi s tem dokazal, da je v resnici ne ljubiš.« Intervju: Jernej Lorenci, prejemnik najpomembnejše nagrade v evropskem gledališču.

– »Umetnost lahko nekaj pove o svetu in družbi le, če je v sebi zares svobodna.« Intervju: Maruša Majer, gledališka in filmska igralka. Sprašuje Marjan Horvat.

– Kulturni portret: Voranc Boh. Igralec, ki kot kralj Matevžek otroke poziva k aktivnemu državljanstvu. Piše Vanja Pirc.

– Fenomen Eda Sheerana. Zakaj je rdečelasi Anglež najbolj poslušani in najbolje prodajani glasbenik leta 2017? Piše Goran Kompoš.

– Vsaka (dobra) poteza šteje. Namizne družabne igre so vse bolj priljubljene, tudi pri nas. Piše Gregor Kocijančič.

– Božična voščilnica. Piše Svetlana Makarovič.

– Obsežen pregled leta 2017. Uredil Staš Zgonik.

– In še mnogo, mnogo več ... !

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.