Goran Kompoš

 |  Mladina 7  |  Kultura

Elektronski bogovi Kraftwerk

Nemški elektronski pionirji, ki so popularno glasbo zaznamovali enako močno kot Beatli ali še bolj, bodo po 14 letih ponovno nastopili v Ljubljani

Navdušujoč nastop skupine Kraftwerk leta 2004 v ljubljanskih Križankah

Navdušujoč nastop skupine Kraftwerk leta 2004 v ljubljanskih Križankah
© Igor Škafar

Konec januarja so na 60. podelitvi grammyjev prejeli nagrado za najboljši plesni/elektronski album. Upravičeno ali ne, je stvar interpretacije, a za zasedbo, ki je začela ustvarjati že daljnega leta 1969, je to nedvomno zgovoren dosežek. Še toliko bolj zato, ker si je kipec pozlačenega gramofončka pridelala v kategoriji, najbolj vezani na tehnološki napredek orodij za ustvarjanje glasbe. Ja, nemškim elektronskim pionirjem Kraftwerk, ki bodo kmalu obeležili petdesetletnico ustvarjanja, se je uspelo obdržati pri vrhu. In s svojim koncertnim 3D-spektaklom, ki so ga ovekovečili na nagrajeni plošči 3-D The Catalogue, se po štirinajstih letih zdaj vračajo tudi v Ljubljano.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.