MLADINA Trgovina

Borut Mekina

9. 3. 2018  |  Mladina 10  |  Svet

V Nemčiji začetek konca zasebnega zdravstva?

Ena od najpomembnejših nalog, ki si jih je zastavila nova nemška velika koalicija, je reforma privatiziranega zdravstva 

Glasovnice članov stranke SPD, ki so izglasovali vstop v vlado Angele Merkel. Eden od pogojev vstopa je bila zdravstvena reforma.

Glasovnice članov stranke SPD, ki so izglasovali vstop v vlado Angele Merkel. Eden od pogojev vstopa je bila zdravstvena reforma.
© Profimedia

Več kot štiri mesece po volitvah v Nemčiji so se tamkajšnji konservativci (CDU in CSU) in socialdemokrati (SPD) dogovorili o prihodnji veliki koaliciji pod vodstvom dolgoletne kanclerke Angele Merkel. Predvsem v SPD so omahovali in sprva nameravali ostati v opoziciji. »Zadržek, ki smo ga imeli do ponovnega vstopa v koalicijo z Angelo Merkel,« je dejal Knut Fleckenstein, eden izmed najvplivnejših članov nemške SPD, sicer evroposlanec, »je bil, da bo potem skrajna Alternativa za Nemčijo (AfD) postala najmočnejša opozicijska stranka, zaradi česar bo dialog potekal na tej liniji. Si predstavljate, kako bo, ko bo v odzivu na vsako dejanje vlade v parlamentu v prihodnjih štirih letih glavno besedo dobila AfD?«

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.