Pamflet: Lastniki besed zmagujejo

Spoštovani g. Bernard Nežmah!

Kot naročnik in redni bralec Mladine spremljam tudi vaše kolumne. V principu so to zapisi, ki imajo ost obrnjeno proti “levici”, le redko se izognete pikrosti in kritičnosti na njen račun. S tem ni nič narobe, vse, kar je nepravilnega, si zasluži kritiko, s priimkom in imenom! Ob tem mi prideta na misel Demokracija in Reporter, kjer je objava “levega” avtorja enaka odkritju formule za večno življenje ...

Me pa zelo moti vaša nedoslednost pri navajanju argumentov, še posebej če škodijo ljudem, ki jih vi cenite in branite! Kot ste vzeli v 12. številki Mladine v vaši kolumni Lastniki besed zmagujejo v bran Janeza Janšo in njegovo stranko SDS! Če prav je gotovo tudi vam jasno, da je šlo za poskus pranja denarja, je za vas z vračilom le tega zgodba končana! Pa se s tem šele začenja in tudi za vas bi se lahko, saj je obseg pranja denarja s pomočjo Đuđićeve samo preko SKB presegel milijon evrov - če vam kaj pomenijo moralna in etična načela dobrega preiskovalnega novinarstva. S tem polovičnim navajanjem “golih” dejstev in ščitenjem Janeza Janše ste izničili ves trud pri sicer upravičenem “krotovičenju” župana Jankovića!

Zato vas sprašujem, g. Nežmah, ali boste šli do konca tudi v primeru g. Janeza Janše, ki je že s svojo spravljivostjo in takojšnjo pripravljenostjo “plačati” kazen, priznal, da je šlo za pranje denarja? Se vam ne zdi, da bi se morali tudi vi javno vprašati, komu je bilo vrnjeno posojilo, kje je končal ta denar? Ali pa se strinjate, da se ta stvar pomete pod preprogo?

Vam pa izrekam priznanje za pogumno ugotovitev na koncu kolumne, da gre v primeru zastrupitve ruskega agenta za medijsko in politično histerijo, saj ni ugotovljen storilec, ki bi ga lahko povezali s Kremljem in bi torej lahko bil to tudi provokator z Zahoda, ki ima vse znanje za kaj takega. Kaj je že bil povod za napad na Irak? Ali se ne išče samo povod za novo vojno? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.