Boštjan Napotnik

 |  Mladina 51  |  Konzum

Gostilna Na gradu, Ljubljana

Nagrada na gradu

  • ocena: 4 / 5

vse, kot se šika. od buče...

vse, kot se šika. od buče...
foto: Boštjan Napotnik

Gostilna Na gradu
Grajska planota 1, Ljubljana
Tel.: 08 205 19 30

Fajn:
blage kreativne domislice
telečji jezik z bučno majonezo
krušni prigrizki

Ne tako fajn:
že bivša jota z bučkami

Na gradu od ponedeljka do sobote kuhajo od 12.00 do 21.00, ob nedeljah pa od 12.00 do 16.00. Pokofetkate lahko dve uri pred odprtjem, med tednom pa lahko potegnete do polnoči. Turisti in/ali turistični vodniki, ki se kanijo ob vzponu na zmajevo gnezdo posvetiti še raziskovanju s pravo mero nadgrajene tradicionalne slovenske kuharije, naj imajo za grajsko pojedino pri roki 25 evrov.

Oni dan, ko se nam je pripetil družinski izlet z vzdihovanjem ob milijonih lučk, ki v praznični delirij spravljajo obiskovalce in domorodce v najlepšem mestu na svetu, se nam je utrnila zamisel, da bi se po hribovsko povzpeli na grajsko planoto in si iz piskrov oštarije Na gradu dali postreči zgodnjo sobotno večerjo. Ljubljansko-kobariška (As-Hiša Franko) španovija namreč lačne tolaži že od sredine poletja in po nekaj sporadičnih obiskih, ki so v ustih in spominu pustili precej mešane občutke (pašta fižol, ocvrte perutničke in slivova pita zelo okej, jesenska jota s cuketami in prikupno zmedeno osebje sploh ne okej), je bil čas, da resneje preverimo, s čim se lahko nagradijo tisti, ki zmorejo vzpon na 366 metrov nadmorske višine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: