Ivan Ilovar

 |  Mladina 13  |  Konzum

Gostilna Kocjan, Stara vas pri Bizeljskem

Pri silosu

  • ocena: 4 / 5

silos (v izgradnji)
foto: Pastirica

 

 

 

Če se Vam le približno svita, kje leži Bizeljsko, Vam ne bo težko najti Stare vasi in v njej, tik ob cesti, gostilne Kocjan, ki ima največji silos daleč naokoli. Kocjanovi ne počivajo niti en dan v tednu, najraje imajo odprto od sedmih zjutraj do desetih zvečer, ob petkih in sobotah pa se utegnejo bizeljske štorije zavleči vse do druge ure zjutraj. Telefon: 07 49 51 090.

Specialitete:

domač kruh in suhe mesnine, posebej zašink, konec tedna jagenjčki, kozlički in odojki iz pečice, polnjena telečja in svinjska prsa, pečenke in v sezoni koline, kremšnite in štrudlji. Pozor, porcije!

Vina:

preskočite polsladek hišni sauvignon in se raje orientirajte po modri frankinji ali po kateri od buteljk iz lastne kleti. S Kocjanovim žganjem se bodo spoprijele le najbolj utrjene kapilare.

Pri Kocjanovih smo za kosilo plus odšteli manj od 20€ na osebo.

 

Ker se je čelništvo Konzuma nemalokrat smukalo okrog Bizeljskega, pač ni moglo spregledati razvoja v regiji, ki se je najbolj očitno odražal v vse širšem stasu ter vse gosteje, tudi z avtobusi napolnjenem parkirišču obcestne gostilne Kocjan. Pri Kocjanu smo enkrat zdavnaj, ko je pričujoči časnik izhajal še v črno-beli inačici, sicer že obirali in potem mirno prebavljali pečenke, a kdo bi si mislil, da se eni od dveh priljubljenih obedovalnic domačinov obeta tolikšen razmah. Od oštarije, kjer se je najbolj čislalo špricer, potem šank in šele nazadnje domačo košto, preko zasteklene depandanse za birme, poroke, sedmine in avtobuse, do najnovejše pridobitve oziroma gradnje, markantnega silosa s stopnicami in dvigalom, ki bo povezoval spodnje prostore s sobami in teraso.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: