|  Mladina 10  |  Konzum

Turistična kmetija Rjavčevi, Šempas

Pri treh rodovih

  • ocena: 4 / 5

artefakti
foto: Pastirica

Šempas stoji ob stari cesti med Ajdovščino in Novo Gorico, do Rjavčevih pa popelje dobro viden smerokaz. Čeprav se lahko pri njih mirno zglasite ob petkih in sobotah od petih popoldne do polnoči in ob nedeljah od poldneva do desetih zvečer, jih raje prej pokličite na 05 307 87 09.

Specialitete:

domač kruh, pršut, salame in pancete, juhe, jote in mineštre, domača pašta in njoki, svinjska rebrca, pečenke in divjačina, pražen krompir in dušena špinača, orehovi štruklji. Poleti: zunanji žar.

Vina:

 odprto belo in rdeče. Žganjeljubi lahko izbirajo med tropinovcem, tavžentrožo, višnjevcem in orehovcem.

Rjavčevi so nam za izboren obed računali manj od 20 € na osebo.

 

Ko smo zadnjič uživali pri Rjavčevih, smo iskali senco pod košato murvo sredi z gramozom posutega dvorišča, od kuhinje do zunanjega štedilnika in nazaj pa so čilo mencale none in se ubadale s štruklji. Sedaj, pozimi, nas je v z mero prenovljeno notranjo jedilnico vodila pot čez tlakovano, deloma pokrito teraso, notri, med jedilnico z ognjiščem in sprejemnico z razstavo odličij, ki jih je na salamiadah zbral gospodar, pa smo zasačili vse polno Italijanov srednjega konzumnega razreda. Se posodobitev in priljubljenost pri izbirčnejših, neprimerno bolj ješčih sosedih kaj poznata ponudbi turistične kmetije, ki naj bi se vendarle zanašala na lastne vire in moči? Če pogledamo čez, tja do v kletkah grizljajočih kuncev in v štalo, kjer ima popoldne siesto trideseterica prašičev in nekaj teli-

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: