Ivan Ilovar

 |  Mladina 31  |  Konzum

Restavracija Hotela Marina, Izola

Na rivieri

  • ocena: 3 / 5

kapesanta

kapesanta
foto: Pastirica

Hotel Marina se boči na desnem koncu izolske rive, parkirišče izvohajo le najbolj talentirani. Restavracija obratuje vsak dan od poldneva do enajstih zvečer, dobite pa jo na telefon 05 660 41 00.

Specialitete:

jadranska riba, školjke in škampi, posebej kapesante na žaru in romb iz pečice.

Vina:

odprta malvazija Pucerjev z Vrha, sicer pa koš primorskih buteljk, tiste koprskega kombinata so na voljo tudi po kozarec. Ojstra grappa in iz nje narejena rutica.

V Marini smo se prijetno nasitili za okoli 50 € po osebi.

Ilovarjevi smo tokrat packali prte in majice v ustanovah, ki jim ne zaupamo povsem, v hotelih in na slovenski rivieri, razlog pa je bilo nedvoumno priporočilo, ki je omenjalo tudi stalno dobavo jadranskega morskega življa iz mrež domačih ribičev. Trio, ki je zasedel položaj na s kritične strani lepo zasenčenem vrtu in se takoj vse zmenil s priljudnim, a z znano slovensko hitrico okuženim natakarstvom restavracije, bi se po ogledu zdravo jedrnatega jedilnega lista najraje strinjal s priporočilom, še bolj pa mu je godilo, da ti v Marini kar sami predlagajo preko polovičnih porcij speljan scenosled in da imajo za hišno vino pitno Pucerjevo malvazijo. Le-te, najprej v odprti in potem v buteljčni, znatno aromatičnejši različici, smo se držali vsevdilj popoldneva, tekom katerega smo se prepričali vsaj, da v Marini ne farbajo gostov in da kažejo voljo po novitetah. Po drugi strani pa kar nekaj vtisov ne odgovarja opredelitvam v jedilnem listu, hobotnica s koromačem se tako izkaže za pretežno po česnu in komaj po polipu vonjajočo solato, ribja juha za sicer čisto dostojno, a vendarle paradižnikovo juho, kjer so muzgavci le za bonus, škampova juha pa bolj za smetanasti, z žafraniko in menda pimentom prežeti napoj. Bi s škampi, ki pač niso vse leto v sezoni, lahko ukrenili kaj izrazitejšega, namesto da jih, spet s smetano, devljejo čez pljukance, ki jih za Marino svaljkajo none v hrvaški Istri? Bi z lisičkami, ki so čisto izvisele v isti morsko kontinentalni kombinaciji, počeli kaj drugega? Kdo ve. Ilovarjev trio, ki je v Marini dostikrat pogrešil prepričljivejši nastop temeljnih sestavin, je bil na koncu zadovoljen tako s stanjem prebavil kot z dvema, niti ne tako obrobnima dosežkoma kuhinje. S kapesantami - nič česna, peteršilja ali drobtin - in s svežim, masleno sočnim in zgoraj hrustljavim rombom iz pečice, katerega niso zalivali z golidami ribjega fonda. Ha, v Marini ribjo glavo celo primaknejo na posebnem krožničku najbolj gajstnim obiralcem v veselje. Opcija za priložnosten obisk?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: