Ivan Ilovar

 |  Mladina 49  |  Konzum

Okrepčevalnica Špelca, Gornja Košana

Pri košatih muštacah

jota

jota
foto: Igor Škafar

Proti Košani zapeljete z glavne ceste med Pivko in Ilirsko Bistrico, menda pa bo veljalo prej pogledati na zemljevid, da bo pot krajša. Špelca ima odprto od desetih dopoldne do enajstih zvečer, ob ponedeljkih pa futra samo krave. Telefon: 05 753 04 13.

Specialitete:

domač kruh, pršut in salame, mineštre in jote, pečenke in prate, občasno tudi bikci, žrebički in jagenjčki, zelenjava z vrta.

Vina:

močno briško belo in krasen refošk. Žganjeljubi se bodo težko odločili za zaporedje in ritem, v katerima bodo zvračali poštene odmerke Špelcinega izvrstnega sadjevca, brkinske slivovke in dišavnega brinjevca.

Pri Dolganovih smo pomazali za manj od 25 € po osebi.

Minilo je nekaj let in nekaj neobveznih, med tednom opravljenih in ne tako prepričljivih obiskov in na vsem lepem Konzumovo čelništvo več ni vedelo, zakaj je v Špelci mazalo s kruhom in se prekopicevalo v sladostrastju. Ampak tisto, kar se devlje v lonec med tednom, ko od centrov konzumiranja odmaknjene oštarije strežejo bolj domačim pobom bolj tekoče zadeve, se seveda težko primerja z nedeljsko ponudbo in razpoloženjem. Razpoloženje pa je bilo tisto nedeljo podprto s tekočimi, trdnimi in niti ne tako obrobnimi zadevami, kakor je način in tempo strežbe ter občutek za odmerjanje jedi. Resda se je Ilovarjev septet z odposlancem črnogorskega dvora na čelu ustoličil tik pred popoldne vedno bolj aktualnim šankom, resda je bilo v podporo pitno vino in izborne žganjice, ampak Dolganovega ata je tisto popoldne čakal zahteven zalogaj - kako ustreči jedcem, ki se ne morejo zmeniti sami med seboj?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: