Vanja Pirc

 |  Mladina 21

Konec Studia ob sedemnajstih?

Zakaj Radio Slovenija ukinja eno najbolj prepoznavnih oddaj?

Po informacijah z Radia Slovenija naj bi v kratkem doživela korenite spremembe ena najbolj prepoznavnih oddaj nacionalnega radia. Gre za Studio ob sedemnajstih, vsakodnevno pogovorno radijsko oddajo o aktualnih temah, ki je zasnovana po načelu okrogle mize in je tudi edina takšna v slovenskem radiofonskem prostoru. Vodstvo Radia Slovenija sprememb, ki naj bi jih bila deležna oddaja, in razlogov zanje za zdaj še ni želelo razkriti, povedalo je le, da v zvezi z oddajo »še vedno potekajo strokovni pogovori«.
Po neuradnih podatkih naj bi se oddaji, ki bo konec maja praznovala 32 let obstoja, obetala popolna prenova. Kot je slišati v radijski hiši, naj bi oddaja dobila novega urednika in novo novinarsko ekipo, saj pogovorov ne bi več pripravljali novinarji radijskega informativnega programa, pač pa novinarji prvega programa Radia Slovenija. Oddajo naj bi z ene ure skrajšali na pol ure, poleg tega naj bi jo najverjetneje s 17. ure prestavili na 16.30, s čimer bi jo terminsko približali popoldanski dnevnoinformativni oddaji Dogodki in odmevi. Ker oddaja ne bi bila več na sporedu ob 17. uri, bi postalo brezpredmetno tudi njeno ime, zato naj bi se vodstvo spogledovalo s terminsko bolj prilagodljivim imenom Aktualno. Prva povsem nova oddaja, ki naj bi nadomestila oddajo Studio ob sedemnajstih, naj bi bila na sporedu že 1. junija.
Redni poslušalci Studia ob sedemnajstih se ob tem sprašujejo, zakaj vodstvo Radia Slovenija oddaje, če je z njo že nezadovoljno, preprosto ne izboljša, namesto da ukinja uveljavljen in prepoznaven format. Tovrstne izkušnje z druge strani Kolodvorske, s TV Slovenija, namreč niso nič kaj obetavne. Pred časom so se lotili prenove Odmevov; njihov prepoznavni koncept so želeli čez noč spremeniti v hrvaško oddajo Otvoreno, a brez uspeha, saj se je oddaja medtem že zelo približala prejšnjemu formatu. Še mimogrede, ob takratni prenovi je televizijsko tedensko pogovorno oddajo Pod žarometom, ki bi jo lahko deloma primerjali s Studiem ob sedemnajstih, nadomestil Vroči stol z Vladom Voduškom. 

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.