Stanka Prodnik

 |  Mladina 21  |  Kultura

TV-prodaja: Skrita prva dama

Prvi televizijski intervju Urške Bačovnik

/media/www/slike.old/mladina/pptv_www.rtvslo.jpg

© RTV SLO

Urška Bačovnik in njen Janez sta trenutno res prezaposlena. Že samo Urška je razpeta med paciente, ki jih je nedavno prevzela od upokojene kolegice, protokolarne dogodke, na katerih mora spremljati Janeza, in medije, s katerimi sicer komunicira zelo premišljeno. Potem ko se v teh dneh ni udeležila srečanja EU in Latinske Amerike v Peruju, kjer jo je tamkajšnji predsednik menda zelo pogrešal in kjer bi ji najverjetneje dovolili tudi malo hribolaziti, se je odločila v ponedeljek, še pred službo, dati svoj prvi samostojni televizijski intervju. Seveda na nacionalki. Presenetilo je le, da ta intervjuja ni odločila niti malo oglaševati, čeprav bi imel lahko enormno gledanost; prav gledanost pa je, kot je znano, že nekaj časa ključna prioriteta nacionalke. A le kako bi intervju lahko oglaševali, ko pa bi s tem pokvarili presenečenje gledalki, ki je v ponedeljek malo pred 9. uro zjutraj poklicala v rubriko Skriti gost v jutranji oddaji Dobro jutro in si s tem, ko je uganila, da v studiu skrivajo premierovo spremljevalko, prislužila simbolično nagrado? Tako je, Urški so za prvo preizkušnjo izbrali zaradi ranega termina ne preveč gledano oddajo Dobro jutro. Da pa prvo oglašanje v živo ne bi bilo preveč stresno, jo je intervjuvala Tanja Postružnik, njena sošolka iz prvega letnika novinarstva, sicer ena boljših voditeljic te oddaje.
Seveda smo ob prijaznem klepetu spet izvedeli, da sta si z Janezom karakterno zelo podobna, da rada plezata in da Urška rada kuha, a prednost pred gospodinjenjem ima vseeno zdravniško delo, ki je danes “ena sama dobrodelnost”. Urška ob tem sicer ni potarnala nad prenizkimi plačami mladih zdravnikov, saj se v Janezovo delo javno res ne gre vtikati. Se je pa na koncu gledalcem že kar malo zasmilila, saj se je izkazalo, da prezasedeni Janez trenutno nima niti toliko časa, da bi šel z njo na kavo, kaj šele, da bi se pogovarjal o poroki, o kateri že dlje časa ugibajo mediji.
A brez skrbi, predsedovanja EU bo kmalu konec, do volitev pa imata tudi še nekaj mesecev časa za priprave. Zato je Urškin premišljeni obisk vseeno izzvenel kot del predvolilne kampanje, kot da, medtem ko Janez zatrjuje, da se bo sam predvolilne kampanje lotil šele po predsedovanju EU, za stik z volivci trenutno skrbi Urška. Sicer pa je na ravni Janezove SDS podobno: medtem ko stranka zatrjuje, da se bo kampanje lotila šele po predsedovanju, njeni poslanci že vneto hodijo po terenu in prepričujejo volivce.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.