|  Mladina 22  |  Kultura

Revolver

/media/www/slike.old/mladina/prevolverblatna_terapija.jpg

© vijavaja.com

Virtualna blatna kopel - Do festivala Rock Otočec, na katerem bodo tokrat med drugim nastopili Pankrti, Niet, Interceptor, Benč & legende, Jinx, Siddharta in britanske pank legende Sham 69, je sicer še mesec dni, a na portalu za mlade Vijavaja.com se je že mogoče metati v blato. Na naslovu http://rock-otocec.vijavaja.com so namreč pripravili virtualni Rock Otočec, na katerem se je mogoče na različne načine pljuskati z blatom in oblatenega samega sebe na razglednici poslati tudi prijateljem. Člani Vijavaja.com lahko pljuskajo tudi drug drugega.

Sklenili sporazum
- V torek je prišlo med družbo Delo, d. d., in nekdanjimi petimi novinarji Maga, ki so ustanovili nov tednik Reporter, do sporazumne rešitve, v okviru katere je med drugim Delo odstopilo blagovno znamko Reporter novemu založniku. Gre za presenetljiv razplet, sploh glede na to, da je Reporterjeva novinarka Biserka Karneža Cerjak na lastno pest prejšnji ponedeljek umaknila vlogo za registracijo znamke Reporter na Uradu RS za intelektualno lastnino. Verjetno bodo bivši Magovi novinarji zdaj na uradu vložili novo vlogo za registracijo imena, utegnilo pa bi se znova zaplesti, saj naj bi bilo to ime že zakupljeno na mednarodni ravni.

Žogobrci literati
- Pred “pravim” evropskim prvenstvom v nogometu so svoje žogobrcno tekmovanje na Dunaju priredili tudi pesniki in pisatelji. Slovenska literarna reprezentanca, v kateri so med drugim Primož Čučnik, Rok Vilčnik, Iztok Lovrič, Matjaž Pikalo in Esad Babačić, se je med štirimi nastopajočimi reprezentancami uvrstila na tretje mesto, zanimivo pa je, da naši zadnje tekme s Švicarji sploh niso odigrali, saj se je organizator odločil, da bodo v izogib poškodbam trave na igrišču na dunajskem mestnem stadionu raje streljali enajstmetrovke, več sreče pri tem pa so imeli žal nasprotniki. Prvenstvo so sicer osvojili madžarski literati.

Koncerti na prostem - 12. junija bo v ljubljanskih Križankah nastopila pevka popdueta Moloko Roisin Murphy, 23. junija hrvaški Jinx, 13. julija pa Live from Buena Vista - The Havana Lounge.

Mati in sin - Londončani so nedavno dobili novega, konservativnega župana Borisa Johnsona, ki si je za eno svojih prvih nalog postavil prepoved neprimernega obnašanja - tudi pitja alkohola - na londonski podzemni železnici. Časnik Guardian pa je ob tem šaljivo vprašal, kaj bi o županovih idejah porekla njegova mama, slikarka Charlotte Johnson Wahl, ki je pred leti ustvarila barvito ekspresionistično sliko z motivom newyorške podzemne železnice, ki je zelo tolerantna ravno do obnašanja, ki ga želi zdaj preganjati njen sin. V Guardianu so sklenili, da je slika županove mame “definitivno v nasprotju z moralnim klišejem torijcev”.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.