Staš Zgonik

 |  Mladina 33

Vladno novinarstvo ...

... pred volitvami tudi za domačo javnost

Novice iz EU?

Novice iz EU?
© Borut Peterlin

V Mladini smo že pisali o reviji Sinfo, ki jo v nekaj manj kot 5 tisoč izvodih (v angleškem jeziku) izdaja Urad vlade za komuniciranje (UKOM) in ki vse od jeseni leta 2004 vsak mesec roma na naslove v tujino ter v slovenske hotele, v katerih so nastanjeni tuji gostje. O vsebini odloča uredniški odbor na podlagi aktualnih političnih, gospodarskih in kulturnih dogodkov, za katere meni, da bi zanimali predvsem tujo javnost. V času predsedovanja Slovenije Evropski uniji se je UKOM odločil, da bodo revijo izdajali vsakih 14 dni. A se tega niso dosledno držali. Od začetka maja do konca junija sta izšli le dve številki. »Ob koncu predsedovanja smo pri izhajanju revije SINFO sledili zaključenim tematskim sklopom, da bi bila vsebina zanimiva in aktualna. Tako se je res zgodilo, da revija SINFO ni izšla na 14 dni,« priznavajo na UKOM-u. A je zato julija izšla posebna, dvojna številka. Dvojna, ker so jo izdali tako v angleščini kot tudi v slovenščini, in to v enakem številu izvodov. V slovenščini je revija izšla prvič v vsej triinpolletni zgodovini izhajanja, dobiti pa jo je bilo med drugim - brezplačno - mogoče na Petrolovih bencinskih servisih. Po navedbah UKOM-a gre zgolj za uresničevanje načrta za dodatno spodbujanje domače javnosti za evropske teme in za predstavitev glavnih vsebinskih, organizacijskih in promocijskih rezultatov predsedovanja. »Ocenili smo, da je posebna izdaja revije SINFO v slovenskem jeziku za seznanitev domačih javnosti z istimi vsebinami najracionalnejša rešitev,« pravijo na UKOM-u. To je res. Kaj je bolj racionalnega od trošenja proračunskega denarja (10 tisoč evrov na številko) za promocijo dosežkov vlade v volilnem letu?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.