Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 33  |  Kultura  |  Film

Srebrna krogla + Opazovalci

DANIEL ATTIAS Garry Busey, Everett McGill JON HESS Michael Ironside, Cristopher Cary

Srebrna krogla

Srebrna krogla

Ker je Srebrna krogla, horror komedija s specialnimi efekti Carla Rambaldija, posneta po romančku Stephena Kinga (Cycle of the Werewolf), ne preseneča, da se dogaja v zvezni državi Maine, jasno v malem mestu, tokrat imenovanem Tarker's Mills. Generično mesto, v katerem se začnejo dogajati generične reči - nekaj ljudi umre grizlijevske smrti, toda meščani mislijo, da je šlo le za nesreče. Šele ko grizlijevsko umre najstnik, organizirajo pregon, neke sorte vigilantsko akcijo, s katero skušajo zadostiti pravici, toda nimajo pojma, s čim imajo opraviti - volkodlaki presegajo njihovo fantazijo, pa tudi njihov know how, tako da breme obračuna s to parazitsko nesnago, ki premore veliko črnega humorja, pade na tipično kingovsko disfunkcionalno družino, ki jo pilotirata zapiti stric (Gary Busey) in paraplegični fantič - igra ga Corey Haim, ki bi lahko pel pri Dunajskih dečkih in ima v Opazovalcih zelo podoben problem, le da tokrat volkodlake zamenjata dve mutantski beštiji, produkta genetskega inženiringa, ki sta zbežala iz nekega laboratorija, ultimativni ubijalski Oxcom in superinteligentni pes, s katerim je telepatsko povezan. Skupaj sta kot dr. Jekyll in gospod Hyde. V Opazovalcih, posnetih po bestsellerju Deana R. Koontza, Kingovega tekmeca, dobi klasična, prijazna, družinska zgodba o »dečku in psu« grozljivi twist. Ni čudno, da je šoker dobil še kopico nadaljevanj. Smells like eighties!




 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.