Staš Zgonik

 |  Mladina 36

Telegrami potujejo že pol leta

Novi mediji Nove revije bodo vsaj še malo počakali

Šef založbe Nova revija Tom Zalaznik

Šef založbe Nova revija Tom Zalaznik
© Matej Leskovšek

Aprila smo poročali, da je Založba Nova revija februarja v razvid medijev vpisala štiri nove medije, dva tiskana in dva internetna. Gre za tednik Telegram in dnevnik Slovenski telegram ter njuni spletni strani. Ko smo takrat direktorja Nove revije Tomaža Zalaznika vprašali, kdaj naj bi vpisani mediji začeli opravljati prijavljeno dejavnost, nam je povedal, naj pustimo, da se stvari zgodijo, in da bodo sproti obveščali javnost. Zgodilo se ni popolnoma nič, v tem času pa je tudi potekel zakonsko določen polletni rok, v katerem mora medij po vpisu v razvid začeti delovati.
Zalaznika smo zato povprašali, ali so načrte o novih medijih opustili. Povedal nam je, da so pri projektu delali ves čas. »Načrtov nismo opustili, vendar pa se za zdaj ni zgodilo nič takšnega, kar bi bilo vredno omembe v javnosti.« Po njegovih besedah gre pri ustanavljanju medijev za velike podvige in za te je potreben čas. Ustanovitve najnovejših predvolilnih brezplačnikov sicer kažejo, da je mogoče nov časopis ustanoviti v zelo kratkem času, seveda pa verjamemo, da so si v Novi reviji zamislili precej bolj kakovosten in trajen izdelek.
Zalaznika smo povprašali tudi o sporu znotraj Nove revije. Po našem aprilskem članku se je namreč oglasil urednik Drago Bajt in zatrdil, da o novih medijih, pri katerih je v razvidu vpisan celo kot eden od lastnikov, ne ve ničesar. Takrat je v pismih bralcev ostro nasprotoval takemu ravnanju, »posebej še, ker trenutno prodajam tudi svoj stari delež družbenika podjetja Nova revija, d. o. o., in nikakor nisem pripravljen finančno vlagati v kakršen koli nov izdelek tega podjetja«. Zalaznik nam je zagotovil, da Bajt »stvari ni pravilno razumel«. Bajt, ki se je sicer pred približno mesecem upokojil, nam je povedal, da se o omenjenem zapletu na Novi reviji sploh niso pogovarjali, da pa je po njegovem mnenju zadevo povsem pravilno razumel. Po njegovih informacijah naj bi vpis v razvid medijev predlagal Peter Jambrek. »Menim, da so bili mediji prijavljeni predvsem zaradi pridobivanja subvencij. Iz tega po mojem mnenju tako ali tako nič ne bo. Nova revija nima ne denarja ne kadrov, da bi to izdajala.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.