|  Mladina 36  |  Kultura

Revolver

Za program Ars - Potem ko je zaokrožila peticija, ki opozarja na skrb zbujajoče nerazumevanje vodstva RTV Slovenija za tretji program Radia Slovenija oziroma programa Ars in na možnost njegove razpustitve, ter potem ko je vodstvo RTV-ja očitke zanikalo, sta se z izjavo za javnost oglasila še Društvo slovenskih pisateljev in Slovenski center Pen. Zapisala sta, da z vznemirjenostjo spremljata vesti o kadrovskih in prostorskih spremembah na nacionalnem radiu in še zlasti na programu Ars, ki igra nekakšnega mecena izvirni slovenski umetnosti, in da bi bila nepopravljiva škoda, “kolikor bi se vodstvo RTV odločilo, da ta program pohabi, ga skrajša, ga morda skuša približati povprečnemu okusu ali stori še kaj podobno nesprejemljivega, namesto da bi ga razvijalo, še izboljševalo in dopolnjevalo”. Mimogrede, peticijo je še mogoče podpisati na blagajni Cankarjevega doma in na Društvu slovenskih skladateljev.

Film o Facebooku - Scenarist nadaljevanke Zahodno krilo Aaron Sorkin namerava posneti film o harvardskih študentih, ki so leta 2004 izumili spletno omrežje Facebook. Omrežje, ki je bilo sprva namenjeno le ameriškim študentom, je julija zabeležilo obisk kar 132 milijonov uporabnikov po vsem svetu, s čimer mu je uspelo prehiteti tudi največjega tekmeca MySpace, ki je zabeležil “le” 117,5 milijona obiskovalcev. Facebook sicer v Evropi uporablja 35,2 milijona oseb, kar je trikrat več kot v enakem obdobju lani. Kljub hitri rasti pa je bil Facebook nedavno zaradi avtorskih pravic s svojih spletnih strani prisiljen odstraniti računalniško verzijo popularne besedne igrice Scrabble.

15 let zasedbe - Od 10. do 13. septembra bo potekalo praznovanje ob 15. obletnici zasedbe nekdanje vojašnice na Metelkovi v Ljubljani, do katere je prišlo potem, ko je mestna oblast kljub pogajanjem o prepustitvi zapuščenega objekta kulturnikom začela prva rušilna dela. Ob obletnici AKC Metelkova Mesto bodo na različnih lokacijah na ogled otroške predstave, koncerti, razstave, performansi, diskusije, metelkovska tržnica, kreativne delavnice, projekcije ...

Festivalski obiski - Dokumentarni film Otroci s Petrička scenarista in režiserja Mirana Zupaniča se je uvrstil v tekmovalni program 30. mednarodnega mediteranskega festivala v Montpellieru, ki bo od 24. oktobra do 2. novembra.

Vrnitev Kinodvora - 1. oktobra bodo v Ljubljani po nekaj mesecih zaprtja odprli nov mestni kino Kinodvor, kjer obljubljajo pester program kakovostnih filmov s poudarkom na evropskem neodvisnem in svetovnem filmu, pripravljajo pa tudi otroški in mladinski program, projekcije za starše z dojenčki, zajtrke pri Kinodvoru, filmsko knjigarno in kavarno.

Mladi Lennon - Zgodba legendarnega pevca zasedbe The Beatles Johna Lennona bo doživela filmsko upodobitev. Film z naslovom Nowhere Boy bo režiral Sam Taylor Wood, osredotočil pa se bo na njegovo težavno puberteto, ko ga je zapustila mama in so ga vzgajale tete.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.