|  Mladina 36  |  Kultura

Brigita Pavlič, srce in duša Festivala Maribor ...

... o glasbenem festivalu, ki nastaja v organizaciji Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor in ki bo med 4. in 14. septembrom gostil več kot 200 nastopajočih

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_20080818_4665.jpg

© Borut Peterlin

V rubrikah pod metaforično oznako ‘pesnik z liro’ se skrivajo neštete zgodbe o krizi umetnosti nasploh, o počasnem umiranju klasične glasbe, o tarnanju in vitju rok nad nezadostno podporo vseh, ki naj bi pesniku omogočili nemoteno in bolj kakovostno ustvarjanje ...
Pesniki z liro ponavadi nismo najbolj zadovoljni ljudje. Toda Festival Maribor ni kot ponavadi: je dialektika med glasbo avstralskih domorodcev z didžeriduistom Williamom Bartonom in glasbeniki Camerate Salzburg - domorodci iz Mozartovega rojstnega mesta, je provokacija s fotografijami kontroverznega Billa Hensona, je izziv z izborom skladb in posebej za festival pisanim delom Lojzeta Lebiča, je združevanje vrhunskih glasbenikov v unikatnih zasedbah pod umetniškim vodstvom odličnega Richarda Tognettija. Je Shajanje v Razhajanju, predvsem pa je izjemno zadovoljstvo ob uresničitvi skrbno načrtovane vizije.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.