Damjana Kolar

 |  Mladina 5  |  Kultura

Deset let Terrafolka

Februarska turneja ob jubileju

Terrafolk

Terrafolk
© Izidor Jesenk

Skupina Terrafolk bo po uspešni turneji in predstavitvi novega albuma Full Circle (gre za del istoimenske glasbeno-pirotehnične predstave, katere premiera je bila lani na Škotskem, sledile pa so ponovitve v Londonu, Torinu in Stocktonu) v Veliki Britaniji in Franciji album predstavila še v Sloveniji. Na turneji, ki bo obsegala 11 koncertov in se bo začela 12. februarja ob 20.00 s koncertom v Kulturnem domu Izola, bo skupina nastopila z razširjeno zasedbo, t. i. Terrafolk produkcijo s člani Simboličnega orkestra. Kot gostja se jim bo pridružila irska violinistka, violistka in pevka Una Palliser, ki s skupino sodeluje že nekaj let.
Več o turneji je povedal violinist Bojan CV: “Terrafolk je star deset let. Rekli smo - namesto slavja bomo raje igrali. Bolje en kombi glasbenikov v Lendavo kot sto avtomobilov poslušalcev v Ljubljano. Na ‘produkcijah’ glasbenih šol pokažeš, kaj si se naučil. ‘Terrafolk produkcija’ predstavlja, kako bi radi spremenili, kar smo se narobe naučili. V začetku smo imeli publiko z ulice in predvsem z nastopov za podjetja. Po vseh mednarodnih ekspedicijah smo se hvalili z za nas nepomembnimi dejstvi. Intuitivni boj za preživetje lahko skupino prehitro oddalji od bistva. Je bila naša zavrnitev pogodb z zahodno glasbeno industrijo zamujeni vlak ali pravilna poteza? Kdor se ne zaleti v nas kje ponoči in ne pride na februarsko slovensko koncertno turnejo, naj nas povabi, da zaigramo v njegovi dnevni sobi, kar naj nikakor ne bo rezervirano le za elito!”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.