|  Mladina 5  |  Kultura

Revolver

Apostol Gaspari? - Večni reški zajebanti iz skupine Let 3 so ob premierni predstavitvi svojega novega DVD-ja v Sloveniji prvič javno prebrali Manifest Slovencem, v katerem so med drugim zapisali, da jih zanima selitev na našo stran Kolpe, a le, če Slovenija prepove delovanje katoliške cerkve. Manifest so končali s prav tako drznim predlogom, da bi morali Slovenci od katoliške cerkve zahtevati preimenovanje apostola Andreja v Mitjo Gasparija.

Požigalec - Na spletu smo že dolgo priča fenomenu zvezdništva na YouTubu. Takšen je tudi primer dveh Velenjčanov, ki sta pred časom hotela oropati nekega naključneža, pa se je izkazalo, da gre za famoznega požigalca garaž v Velenju. Za Pop TV sta nato povedala, da sta mu hotela “najprej vzet kolo, pa naj pokaže, kaj ima v torbi; pa kaj ti bo torba, če si kupu kolo, pa je imel bencin v torbi”. Posnetek je končal na YouTubu in doživel številne glasbene priredbe (arabsko, metalsko, v stilu skupine Prodigy), zdaj pa je dočakal še svoj največji moment: film. Ne bo vas pustil ravnodušnih, ogledate pa si ga lahko, če v YouTube vtipkate besede “požigalec the movie”.

Poster festival - Od 11. do 16. maja bo Fundacija Brumen pripravila mednarodni dogodek Poster Festival Ljubljana ‘09, ki bo povezal grafične oblikovalce vseh generacij, plakate in družbeno ozaveščenost. Tema festivala bodo podnebne spremembe, vsebinsko pa bo združil tekmovanje, na katerem lahko sodelujejo oblikovalci, rojeni po 17. maju 1974 (prijave morajo poslati do 27. februarja), delavnico, mojstrovine in potujočo razstavo Coexistence.

Madonna v Ljubljani? - Madonna, ameriška pop pevka globalne prepoznavnosti, naj bi 20. avgusta nastopila na Hipodromu v ljubljanskih Stožicah. Pevka, ki jo bo spremljal eden najbolj znanih didžejev Paul Oakenfold, je nastop že potrdila, a glede na dosedanji sloves Stožic bodo mnogi ostali nejeverni vse do zadnjega. Vsi veliki koncerti, ki so bili doslej napovedani v Stožicah, so namreč odpadli. Se spomnite Michaela Jacksona in Marilyna Mansona?

Jazzovski večeri - Zavod LokalPatriot Novo mesto 7. februarja začenja cikel koncertov Jazzinty abonma. Letos bodo nastopili Igor Lumpert Trio (7. 2.), Uzgin Uver (28. 2.), Bratko Bibič & The Madleys (21. 3.), DJABE feat. Mihaly Dresch (18. 4.) in Mia Žnidarič (28. 5.).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.