Urša Marn

 |  Mladina 33

Ugodne počitnice za javne uslužbence

Poiskali smo nekaj hiš, stanovanj in apartmajev, v katerih po ugodnih cenah letujejo javni uslužbenci

Vila Jelovica na Bledu, ki je v upravljanju ministrstva za notranje zadeve.  Najemnina za tri- ali večposteljno sobo s souporabo kuhinje je 47 evrov na dan.

Vila Jelovica na Bledu, ki je v upravljanju ministrstva za notranje zadeve. Najemnina za tri- ali večposteljno sobo s souporabo kuhinje je 47 evrov na dan.
© Borut Krajnc

V času gospodarske krize služba v javnem sektorju ni le bistveno varnejša od službe v proizvodnji, kjer lahko čez noč pristaneš na zavodu za zaposlovanje, ampak ponuja še dodaten bonus: dopustovanje za bagatelo.
Zaposleni v državni upravi lahko udobno letujejo v 77 počitniških hišah, stanovanjih in apartmajih, ki jih upravlja ministrstvo za javno upravo, cene najema pa so precej nižje od tržnih, saj znašajo od 23,90 evra na dan za stanovanje v Brežicah do 58,40 evra na dan za hišico s petimi ležišči v Termah Čatež, v kar so vštete tudi vstopnice za kopanje. V Sloveniji lahko dopustujejo v Kranjski Gori, Bohinjski Bistrici, Bovcu, na Kopah, v Termah Čatež, Brežicah, na Rogli, v Portorožu in Luciji, na Hrvaškem pa v Umagu, Dajli, Maredi, Novigradu, Červarju in Barbarigi ter na otokih Cres, Lošinj in Pag. Posebna ugodnost velja za uslužbence generalnega sekretariata vlade in kabineta predsednika vlade, saj lahko poleg omenjenih zmogljivosti občasno uporabijo tudi mansardno stanovanje na Pokljuki, ki ga upravlja servis za protokolarne storitve JGZ Brdo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.