|  Mladina 8  |  Kultura

revolver

Prodigy v Ljubljani? - Britanski elektronski razbijači Prodigy, ki so leta 1997 že zabavali ljubljansko občinstvo, naj bi se letos poleti spet vrnili na kraj zločina. Ljubljansko Halo Tivoli naj bi zatresli 30. junija letos, upamo pa, da tokrat z boljšim ozvočenjem kot pred 13 leti.

Elektronska destinacija - Ta petek in soboto (26. in 27. februarja) bo v štajerski prestolnici tretji mednarodni festival elektronske in elektro-akustične glasbe MED (Mariborska elektronska destinacija), ki ga organizira MMC Kibla. Nastopajo Driver & Driver iz Berlina, Lukatoyboy iz Beograda,
Schlammpeitziger iz Kölna, Every Kid On Speed iz Skopja ter domači Tadi Touch in Ichisan & Nakova. Dogajanje bo čez dan dopolnjevala delavnica ustvarjanja elektronske glasbe, namenjena otrokom.

Orto fest 2010 - Celoten april bo v ljubljanskem Orto baru že enajstič potekal Orto fest, na katerem bodo nastopili Dan D, Siddharta, Demolition Group, Rambo Amadeus, Dalaj Eegol, Elevators, Kud Idijoti in drugi.

Pravljice za vse - V Cankarjevem domu in Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani bo od 9. do 21. marca 2010 potekal 13. pripovedovalski festival Pravljice danes 2010. Poslušalcem želi tudi tokrat ponuditi zgodbe, ki jih pripovedovalci pripovedujejo prosto in ki izvirajo iz različnih ljudskih izročil. V sklopu festivala bo 17. marca potekala tudi Odprta pripovedovalska tribuna, kjer se bodo s kratkim, petminutnim nastopom javnosti lahko predstavili vsi, ki so si kdaj zaželeli postati pripovedovalci. Prijave sprejemajo do 5. marca, več informacij pa na pdtribuna@gmail.com.

O pomenu priimkov - Aprila se bodo v Veliki Britaniji lotili enega najbolj obetavnih projektov s področja proučevanja priimkov. Podkrepljeni z 835.000 funti javnih sredstev bodo znanstveniki z univerze West of England v Bristolu aprila začeli raziskavo o izvoru 150.000 priimkov, ki izvirajo z otočja. Kljub mnogim enciklopedijam in znanstvenim raziskavam bo to prvi projekt, ki se bo sistematično lotil pregleda arhivov in tudi tistih najbolj smešnih priimkov, kot so Prettyjohn, Darling in Puddifoot. Baza podatkov bo služila tudi poizvedovanju posameznikov, ali jih njihov priimek povezuje s kraljevo družino ali pa so zgolj potomci plemičevega najljubšega rejca prašičev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.