Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 12  |  Kultura  |  Film

Neprijetne resnice

Ljubljanski festival dokumentarnega filma

Food Inc.

Food Inc.

Ker se v Sloveniji zadnje čase vse začenja s polko, se je tudi 12. festival dokumentarnega filma začel s polko - s Polka filmom, ki ga je Dušan Moravec posnel med ameriškimi Slovenci. Ne bo ostalo pri tem. Ob ekranizaciji Doktrine šoka, ki jo je napisala Naomi Klein, vas čaka še množica dokumentarcev o agoniji Bosne, srbskem črnem humorju, nočnih pogovorih z Mojco Blažej Cirej, pariškem baletu, kitajskih migrantih, ruskih prestopnikih, ameriškem posiljevanju Filipinov, družinskih vidikih izraelsko-arabske drame, odmirajoči kmečki idili (na Tajskem, v Montani, Romuniji ipd.), črnskih pevcih, ki so leta 1974 ozaljšali zairski »Rumble in the Jungle« (Muhammad Ali vs. George Foreman), Ukrajinki, ki je življenje posvetila prevajanju ruskih klasičnih špehov, in naftnih družbah, ki uničujejo tretji svet, toda če bi me vprašali, katere dokumentarce je treba nujno videti, potem bi rekel, da tehle pet.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.