Najbolj roza vesoljska invazija v galaksiji

Kud Ljud, tista kulturno-umetniška skupina, ki z interaktivno predstavo Invazija osvaja svet

Zagrebški klošar in Ljudov vesoljček med sproščenim klepetom.

Zagrebški klošar in Ljudov vesoljček med sproščenim klepetom.
© Marko Brdar

»Super je, recimo, kako po predstavi navežemo stik s snažilkami. Najprej nas gledajo postrani, ker hočemo kar sami počistiti za seboj, potem pa, ko vidijo vso tisto roza barvo, nimajo nič več proti ... In potem se vedno zadebatiramo o čistilih. Zanima jih denimo, kaj uporabljamo in kje je mogoče to nabaviti.« Tako člani kulturno-umetniškega društva Kud Ljud ali krajše ljudovci odgovorijo na zagotovo najpogostejše vprašanje, ki se porodi povprečnemu gledalcu njihove predstave Invazija: kako hudiča spravijo s sebe dol vso to roza barvo?
Za izvedbo interaktivne gledališke instalacije Invazija, v kateri upodabljajo roza nezemljane, so letos nedvomno potrebovali še posebej ogromno barve in posledično tudi čiščenja. Predstava je namreč velika uspešnica in društvo je z njo tako rekoč neprekinjeno na turneji, od Belorusije, prek Koreje do Južnoafriške republike. Ljudovci so se tako prelevili v najmiroljubnejšo medplanetarno odpravo ljubkih živobarvnih kreatur in skoraj povsod, kjer so pristali, so naleteli na izvrsten sprejem. Tudi v državah, kjer zaradi velikih kulturnih razlik našim vesoljcem čudenja nad človeško vrsto in njenim svetom ni treba prav nič hliniti ...

“Oh, really?”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.