Jaka Železnikar

Kino Vič odslej Kinoklub Vič

V Kinoklub Vič bodo potekale premiere, retrospektive, različni cikli in filmski festivali. Filmske projekcije bo spremljal klubski program v avli kina in njegovem lokalu, sporočajo iz Koloseja kinematografi, dodajajoč, da v Kinoklubu Vič ne bo prihajlo do motečih elementov, kot so vnašanje hrane in zvonjenje mobilnikov.

Kinoklub Vič bo svoja vrata odprl z nemškim filmom Propad, ki govori o zadnjih dnevih diktatorja Adolfa Hitlerja, v petek, 15. aprila.

Kinoklub Vič bo tako 'tekmoval' z umetniškim kinom Kinodvor, s katerim upravlja Slovenska kinoteka. Kinodvor je oktobra lani praznoval prvo obletnico obstoja. V tem času je ponudil 32 celovečernih in pet kratkih umetniških filmov ter zabeležil 40.000 obiskov 1.300 predstav.

Kinodvor predstavlja predvsem filme ameriške neodvisne produkcije, filme tako imenovanega tretjega sveta, slovenski film, filmske klasike in druge filme, ki nosijo predznak 'umetniški'. Kinodvor tudi gosti Festival neodvisnega filma, Festival gejevskega in lezbičnega filma ter Festival animiranega filma.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.