|  Politika

Na čelu Lafarge Cementa Janusz Miluch

Cementarna Lafarge

Cementarna Lafarge
© Borut Peterlin

Na mesto generalnega direktorja Lafarge Cementa je bil danes imenovan Janusz Miluch, ki bo na tem položaju nasledil Iztoka Viranta. Miluch bo skupaj z ostalimi člani vodstva odgovoren za poslovanje slovenske podružnice Lafargea, so danes sporočili iz trboveljske cementarne.

Miluch je v zadnjih 13 letih opravljal številne naloge znotraj skupine Lafarge, nazadnje pa je bil komercialni direktor Lafargea na Poljskem. Pred Lafarge Cementom je bil zaposlen tudi v družbah Pepsico in Zachem.

"Počaščen sem, da sem dobil priložnost za delo pri nadaljnjem razvoju cementarne Lafarge Cement Trbovlje, njenih prednosti in ugleda, z jasnim poudarkom na nadaljevanju njene rasti na področju trajnostnega razvoja," je dejal Miluch.

Po njegovi oceni je trboveljska cementarna sodobna tovarna s strokovno ekipo, ki opravlja izredno težko delo v boju proti vplivom svetovne gospodarske krize v zadnjih letih. Tovarna je po besedah Milucha dosegla veliko, posebej na področju varovanja okolja.

Miluch bo poročal izvršnemu direktorju skupnega podjetja Lafarge-Strabag Denisu Berthonu. Ta je ob njegovem imenovanju na čelo trboveljske cementarne dejal, da je Miluchovo imenovanje dobra novica za njihovo organizacijo.

"Ena od naših ključnih prednosti je, da lahko prenesemo izkušene in uspešne ljudi, ki lahko pomagajo zagotoviti nov zagon. Prepričan sem, da bo Miluch zelo pozitivno vplival na naše poslovanje," je še povedal Berthon. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.