Anton Hrvatin

 |  Mladina 28  |  Družba

Cenzurirani škof

Francoskemu škofu Jacquesu Gaillotu, ki je javno podprl svetovno manifestacijo homoseksualcev v svetem mestu v jubilejnem letu, je Vatikan tik pred zdajci prepovedal udeležbo na simpoziju z naslovom "Homoseksualnost in religije"

© Marko Jamnik

"Pokoravam se, vendar menim, da je napaka prekiniti dialog. Tako je papež Wojtyla zapravil priložnost, da bi jih razumel. Škoda. Ne bom se udeležil simpozija, vendar sem prepričan, da gre za napako," je razočarano pripovedoval škof Jacques Gaillot. "To bi bila lahko priložnost, da cerkev naveže dialog, ki ga ne bi smela prekinjati. Papež pa se je odločil, da se mu bo ognil, in je zato velel, naj opustim zadevo. Dal mi je razumeti, da bi moja navzočnost na simpoziju o religijah in homoseksualnosti utegnila povzročiti negodovanje in nevšečnosti. Sem in ostajam predvsem človek in zato bom ubogal."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: