Ksenja Hahonina

 |  Mladina 48  |  Kultura

Magibor

Skrivnosti trgovanja s čarovniškimi triki

Program Avstrijca Gerharda Lattacherja, sicer 'gospodarja obročev', je sestavljen iz 'ponesrečenih' trikov, s katerimi spravlja občinstvo v smeh.

Program Avstrijca Gerharda Lattacherja, sicer 'gospodarja obročev', je sestavljen iz 'ponesrečenih' trikov, s katerimi spravlja občinstvo v smeh.
© Borut Peterlin

Med sprehodom po sejmu mednarodnega festivala čarodejev v Mariboru so navadnega smrtnika obhajali občutki izgubljenosti, opeharjenosti in še kateri od teh nelagodnih občutkov ... Ker pa je bilo ravno navadnih smrtnikov bore malo, saj je bil vstop dovoljen samo preverjenim pripadnikom čarodejskega ceha, iz novinarskih vrst pa si je zaupanje zaslužila le Mladina, in ker so se vsi obnašali, kakor da vedo, kako se uporablja, recimo, prefinjena konstrukcija za štiristo evrov, ki še najbolj spominja na majhno kletko, se je nelagodje stopnjevalo z ogledom vsake nove sejemske stojnice. No, skrivnost unikatne "kletke" je rešil Yuji Yamamoto, ki je v štajersko prestolnico prišel iz Japonske. Brez posebnega truda, pravzaprav v enem samem hipu, se zloži v paličico. Torej jo lahko na hitro potegnete iz rokava ali kako drugače presenetite občinstvo. A pri razkrivanju drugih razstavljenih proizvodov je bil mladi direktor japonskega podjetja, ki izdeluje čarodejsko opremo, precej zadržan. Še več, ko je zagledal fotografa, se je hitro omejil na besedičenje o tem, kako všeč mu je Slovenija, ker je tako čista, in se nato zavil v molk. Držal se je namreč nepisanega pravila čarovniške skupnosti - nepoučenim se triki ne razlagajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: