STA

 |  Politika

Golob / »Sredstva za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu, ki delajo več, so zagotovljena«

Premier Robert Golob po srečanju s predstavniki bolnišnic izpostavil pomembnost povečanja produktivnosti v zdravstvu

Srečanja na Brdu sta se udeležila tako premier kot zdravstvena ministrica.

Srečanja na Brdu sta se udeležila tako premier Robert Golob (v sredini) kot zdravstvena ministrica Valentina Prevolnik Rupel (desno) 
© Žan Kolman / KPV

Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju ključ do uspeha, je dejal ob robu srečanja v izjavi za medije. Vlada je zagotovila sredstva za spremljanje efektivne obremenitve zdravnikov, je dodal.

Predstavniki splošnih bolnišnic Novo mesto, Slovenj Gradec in Nova Gorica ter Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so predsedniku vlade Golobu predstavili primere dobrih praks merjenja obremenitev zdravnikov. "Moram reči, da sem bil zelo dobre volje, ko sem videl, koliko truda je vloženo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju. Verjamem, da je ravno to ključ do uspeha za naprej," je dejal Golob.

Zatrdil je, da se "tudi v času stavke kaže, da je bilo število storitev povečano v primerjavi z lanskim letom ravno zaradi ukrepov, ki so bili tudi danes predstavljeni". Dodal je, da je vlada "zagotovila sredstva, da se s tem nadaljuje in da bomo lahko tudi na ta način prišli do sistema nagrajevanja tistih zaposlenih v zdravstvu, ki več delajo, za razliko od mogoče tistih, ki se danes bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi". Golob ni opredelil, za katere ukrepe in koliko sredstev gre.

"Moram reči, da sem bil zelo dobre volje, ko sem videl, koliko truda je vloženo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju. Verjamem, da je ravno to ključ do uspeha za naprej."

Robert Golob,
premier

Po delovnem srečanju je predvidena izjava za medije ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel.

Predsednik vlade Golob pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides v izjavi ni komentiral. Stavka sindikata sicer traja od 15. januarja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.