Psunjski: Hrvati v luči zgodovinske resnice; Marijan F. Kranjc, Slobodan Kljakić: Plava garda - poveljnikovo zaupno poročilo

Učila, Tržič, 2006, 3990 SIT; Pro-Andy, Maribor, 2006, 4770 SIT

Zavezniki: četniki, ustaši in domobranci

Zavezniki: četniki, ustaši in domobranci

Vic. Kako veste, da je Slovenija tik pred selitvijo na hrvaško morje? Po tem, da je izšla knjiga Hrvati v luči zgodovinske resnice, v katero je uvod napisal Zmago Jelinčič Plemeniti. Kar je tako, kot bi kdo rekel: ne hodite na hrvaško morje! Toda to naj vas nikar ne zavede: ta knjiga se sijajno poda hrvaškim plažam, še več - bo vir neskončne zabave za vso družino. Ati, mami, teta, nono in otroci bodo lahko - v spregi s hrvaškimi hotelirji, bademajstri in ribiči - tekmovali v tem, kdo bo v "šokantni knjigi o naših sosedih" našel šokantnejši podatek, kajti prebrali bodo, da Hrvati sploh niso slovanskega izvora, da so v resnici le srbsko pleme, da so grabežljivi, nehvaležni, šovinistični, megalomanski in mrhovinarski oportunisti, da si prisvajajo vse, kar je tuje, predvsem srbsko preteklost, srbska ozemlja in srbska junaštva, da so potujčevalci, da so s svojim prihodom Balkan spremenili v "sod smodnika", da so "zlo, ki se ga bo Balkan težko otresel", da "vsakih dvajset let pobijejo milijon Srbov" in da je II. svetovna vojna na jugovzhodu Evrope izbruhnila le zaradi "hrvaškega nacionalnega programa". Točno, knjiga je nastala leta 1944 - med II. svetovno vojno. In točno, knjiga je srbski protihrvaški pamflet za tiste, ki verjamejo, da je Herodot, ki je živel pred letom nič, zapisal: "Srbi so za Indijanci največji narod na zemeljski obli."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: