Dragica Korade, Večer

 |  Mladina 32  | 

Individualci in druge pogodbe

V tej državi lahko tisti, ki imajo denar in moč, izigravajo vse, ustavo, zakone, predpise, nikomur pa ne pade niti na kraj pameti, da bi problematiziral kako individualno pogodbo

© Tomo Lavrič

Ko so podjetnemu sekretarju Rdečega križa Mirku Jeleniču morali za kazen, ker so ga odstavili s funkcije proti njegovi volji, po črki zakona plačati še čedno odpravnino, je sicer nastal kraval, skozi katerega so ljudje postavljali pod vprašaj marsikaj, zlasti pa organizacijo kot tako. Ampak zdi se, da je nelagodje, ki so ga izpisovale vedno nove pritlehnosti, skoz in skoz naphane s šentflorjanskimi snobizmi in nepotizmi, zadelo predvsem prostovoljce; tiste dobre duše torej, ki so svoje delo opravljale v najboljši veri in ki še danes poskušajo v javnosti ločiti to vero od vsega tistega, kar so v njenem imenu počeli Jelenič in njegovi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: