Tomica Šuljić

31. 10. 2006  |  Mladina 44  |  Kultura

"Pitje absinta je družabna zadeva"

Griša Šoba, izumitelj slovenskega Absintha Supreme

Izumitelj Griša Šoba med iskanjem idealne mešanice zelišč za Absinthe Supreme

Izumitelj Griša Šoba med iskanjem idealne mešanice zelišč za Absinthe Supreme
© Luka Novak

Med elektronsko pošto je minule dni zanimanje zbujalo sporočilo, naslovljeno Kekci iz Bara ... na absintu. V petminutni epizodi Absint, prosim! približno polovična zasedba barovcev spije štiri steklenice absinta (to je precej nad priporočljivo količino na glavo), nato pa se v nekajminutnem kolažu razkazuje kot razuzdana, bebava moška drhal, na absintu pa blesti tudi njihova sobarovka v nekem drugem videu na strani YouTube, poimenovanem Seks, drugič?. Takoj po predvajanju epizode je sledilo pojasnilo proizvajalca Absintha Supreme, ki je bil požlampan pred kamerami: "Nedopustno je, da se posledice razburkane noči pripisujejo predvsem pijači in manj neodgovornemu ravnanju oziroma čezmernemu uživanju. Zato želimo poudariti, da se Absinthe Supreme uživa v zmernih količinah, saj tudi tako lahko zaživi v svoji pravi luči in povečuje komunikativnost, sprosti telo in um ter spodbuja kreativnost. Nenazadnje je zmerna uporaba absinta priporočljiva tudi zaradi dejstva, da že dolgo velja za afrodiziak (kar je bilo več kot očitno tudi v noči na ponedeljek)."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 3,7 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

  • Tedenski zakup ogleda člankov
    3,7 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

  • Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 14 EUR dalje: