Borut Mekina

 |  Mladina 30  |  Politika

Nepotizem državnega vrha

Janez Janša je v svojem kabinetu zaposlil hčerko Zofije Mazej Kukovič. Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič pa je v svojem kabinetu zaposlila prijateljico Janševega sina.

Družinska pomoč: Janez Janša in Zofija Mazej Kukovič na sprehodu po Ljubljani ob Zofijini kandidaturi za županjo leta 2010.

Družinska pomoč: Janez Janša in Zofija Mazej Kukovič na sprehodu po Ljubljani ob Zofijini kandidaturi za županjo leta 2010.
© Nebojša Tejić/STA

Šestindvajsetletna Maja Mikanec je prvega junija dobila službo pri evropski poslanki iz vrst SDS, Zofiji Mazej Kukovič. Postala je njena svetovalka oziroma asistentka v poslanski pisarni. Kukovičeva pravi, da njene aktivnosti v evropskem parlamentu zahtevajo veliko strokovnega dela. V stranki se je specializirala za teme, kot so antimikrobna odpornost, transparentnost cen zdravil in direktiva o bakterijah. In Maja Mikanec naj bi ji pri tem pomagala. Zato je dobila službo. Ima primerno izobrazbo in še delovne izkušnje. Je diplomantka evropskih študij na fakulteti za družbene vede, prej pa je bila zaposlena na ministrstvu za zdravje, pravi Kukovičeva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Dr. Tamara Griesser-Pečar, Dunaj – Ljubljana

    Nepotizem državnega vrha

    Trditve novinarja Boruta Mekine o direktorici Študijskega centra za narodno spravo Andreji Valič Zver so neresnične. Če ne bi nasedal govoricam, temveč sledil načelom novinarske stroke, bi zlonamerne govorice preveril in vprašal Svet SCNR, član katerega je tudi novinar Mladine, ali pa prejšnjega direktorja SCNR dr. Milka Mikolo. Ob tem bi ugotovil, da je bil leta 2008 razpis za novega direktorja SCNR, da je bilo... Več