MLADINA

9. 8. 2013  |  Novice

Velike razlike v cenah mobilne telefonije po EU

© Arhiv Mladine

Cene za storitve mobilne telefonije se v državah EU zelo razlikujejo. Največje razlike v cenah so pri klicih z mobilnih telefonov v domačem omrežju, pri čemer je med Litvo, ki ima najcenejše klice, in Nizozemsko, kjer so klici najdražji, kar 774-odstotna razlika, ugotavljajo v Bruslju.

Na enotnem trgu EU so pri drugih kategorijah osnovnega blaga in storitev razlike v cenah bistveno manjše. Liter mleka po navedbah Evropske komisije na primer stane od 0,69 do 0,99 evra, kar je 43-odstotna razlika v ceni, pri cenah iPada pa je razlika po državah EU zgolj 11-odstotna.

Povprečne cene klicev v domačem mobilnem omrežju v Sloveniji so z 10,6 centa rahlo nad evropskim povprečjem, ki znaša 9,1 centa na minuto. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."