MLADINA

6. 9. 2013  |  Novice

Za zaposlovanje in socialne inovacije 815 milijonov evrov

© Arhiv Evropske komisije

Nov program EU za socialne spremembe in inovacije (EaSI), v katerem bo v obdobju od leta 2014 do 2020 v proračunu EU na voljo 815 milijonov evrov za zaposlovanje in inovacije na socialnem področju, je dobil zeleno luč odbora za socialne zadeve v Evropskem parlamentu. Predlagatelji zagotavljajo, da bo državljanom EU zagotovil enako zaščito na delovnem mestu, zlasti v najmanj zaščitenih sektorjih in najranljivejših skupin delavcev (mladi, delavci s pogodbami za določen čas, delavci z nizkimi kvalifikacijami, priseljenci itd.). Ponudil bo več možnosti za zaposlovanje v tujini. majhna in srednja podjetja pa lahko računajo, da bodo na podlagi tega programa iz proračuna EU dobila podpore za zaposlovanje mladih, lažje bodo lahko prišla do sredstev za razvoj, utrditev in širitev dejavnosti.

Dogovor o programu EaSI sta Svet EU, ki med evropskimi institucijami predstavlja države članice, in Evropski parlament dosegla julija. V veljavo bo 1. januarja 2014 lahko stopil, če ga bosta pravočasno dokončno potrdila Svet EU in Evropski parlament. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."